Reacties kinderen

reacties

Op basisschool de Vijf Eiken in Rijen, tijdens de kinderboekenweek in de Centrale Bibliotheek van Breda, De Windhoek in Terheijden en AZC Budel lazen wij voor aan kinderen van groep 1-3 en met kinderen uit groep 4-7 vulden we een les boek/verhaal maken. Het leidde tot nieuwe verhalen en mooie reacties, hier volgt een kleine bloemlezing.

Over het verhaal en de tekeningen; “Heel erg mooi getekend en ik vind het een leuk verhaal. En de beestjes vind ik erg grappig.” “Mees is een held en Eef een prinses. Mees redt de prinses!”. “Mogen we jullie handtekening?”

Over de illustraties;“Nee dat kan niet getekend zijn, het komt uit een film het is net echt!”“Hoe lang doe je over een illustratie? Zo lang? Van de juf moeten we binnen een half uur een tekening klaar hebben.”

Over de deurtjes;“In onze deur zit een kattenluikje en toen kwam de poes van de buren bij ons binnen en dat is een dikke poes, ze paste niet door het luikje!” “Ik heb twee verschillende voordeuren; eentje bij mijn vader en de andere bij mijn moeder.”

Over de kaartjes sturen;“Naar mijn vriendje in Zweden, hij was eerst mijn buurjongentje en is nu verhuisd naar Zweden.”

Over je lievelingseten;“Spinazie, boterham pindakaas en zeewier”